1 Ekim 2010 Cuma

BURSA SUKAY PARK

Rusya, Çin, Malezya ve Gana’dan Kocaeli’ndeki Dünya ve Avrupa Su Kayağı Şampiyonası için gelen spor bakanları Bursa’daki su kayağı tesislerine hayran kaldı. Başkan Recep Altepe’nin konuğu olan bakanlar, tesislerde incelemelerde bulundu. Altepe’nin Osmangazi Belediye Başkanı iken yaptırdığı tesisler hakkında konuşan Çinli Bakan Fang Yu, dünyada birçok su kayağı tesisini gördüğünü ancak buranın kalite ve işlevsellik olarak diğerlerinden çok farklı olduğunu söyledi.

bursa-sukaypark.jpgDünya Su Kayağı Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası için Türkiye’ye gelen spor bakanları Bursa Sukaypark’ta incelemelerde bulundu. Çin Spor Bakanı Fang Yu, dünyada birçok su kayağı tesisini gördüğünü ancak Bursa’dakinin kalite ve işlevsellik olarak diğerlerinin çok farklı olduğunu söyledi. Devlet Bakanı Faruk Çelik’in de katıldığı ziyarette konuk bakanlar, Bursa’ya ilk kez geldiklerini, gördükleri tarihî ve doğal güzelliklerin muhteşem olduğunu dile getirdi. Malezya Spor Bakanı Luis Rampas de, ülkelerinde yapacakları tesis hakkında bilgi aldıkları su kayağının mucidi Bruno Rixen’in kendilerine Bursa’daki Sukaypark’ı görmeleri gerektiğini önemle vurguladığını belirterek şöyle konuştu: “Gördüğüm tablo mükemmel. Sadece bu spor yapmaya gelenlerin yararlandığı değil, günü birlik ailece eğlenilebilen ve dinlenilebilen bir yer. Ben etkilendim ve ülkemize yapılacak tesislere burasını örnek alacağız.”

Uluslararası Su Kayağı Federasyonu Başkanı Kuno Ritschard ile Dünya Su Kayağı Konseyi Başkanı Jürgen Pitz de, yaptıkları konuşmalarda, Başkan Recep Altepe’nin Sukaypark ile Türkiye’yi su kayağı ile tanıştırdığını dile getirerek, teşekkür etti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilklerin şehri Bursa’ya yerel yönetimlere örnek olacak tesisler kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Dünyada su kayağı tesislerinin göletlerin üzerine yapıldığına, Sukaypark’ın ise boş bir araziye inşa edildiğine dikkat çeken Altepe, şunları söyledi: “Sukaypark’tan sonra İzmit’te de benzeri bir tesis yapıldı. Bursa’nın yerel yönetimlerde de örnek olmasını istiyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiklerimizle bunu başardık. Bundan sonra da örnek projelerimizle ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Futbolun dışındaki branşların da gelişmesini istiyoruz. Bunun için her mahalleye tesis projemizi hızla sürdürüyoruz. Türkiye’nin ilk SkatePark’ını Bursa’ya kazandırdık. Bu tür tesisleri Bursa’nın diğer bölgelerine de yaygınlaştıracağız.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder