25 Kasım 2011 Cuma

BURSA ADALARI

 
BURSA ADALARI

Adaları var Bursa'nın...Şaşırtıcı belki ama böyle...

Kapı aralığından bakan küçük bir kız çocuğu gibi Bursa'ya bakıp duruyorlar Uluabat Gölü'nden...

Öylece...Sessiz...

Belki gün içinde bir iki balıkçı uğruyor onlara...Oysa...

Turizme açılmış olsa, Gölyazı Belediye Başkanı Ethem Şahin'i haklı çırakacak bir zenginliği Bursalılara sunacaklar.
 
Gölyazı, Bursa'nın dinlenme merkezine dönüşecek.En büyüğü Manastır Adası...Heybeli var sonra...Arımol'la üçe çıkıyor sayıları...Ve Keremitçi...

Dört adalı bir göl, Uluabat...

Gölyazı'yı besliyor güzelliğiyle ama bu dört ada eğer bir gün olurda herkese açık hale getirilirse...Sahiden de Bursa çok farklı bir kent olacak.

Bir yanı Mudanya'ya, Gemlik'e uzanmış, bir yanında İstanbul'u bile kıskandıracak dört adasıyla bambaşka bir kent hüviyetine bürünecek Bursa.


 
 
Gölyazı Belediye Başkanı Ethem Şahin adalara yatırımcıların ilgi gösterdiğini ancak mülkiyetin özel şahıslarda olması nedeniyle bazı anlaşmazlıkların söz konusu olduğunu ifade ediyor.

Turizme dönük iş yapmak isteyen bir yatırımcıyla ada sahibinin fiyat konusunda uzlaşamadığını, bu nedenle bu projenin hayata geçirilemeden öylece kaldığını belirtiyor.

Uluabat sadece çevresindeki beldeler, köyler için değil, Bursa için de önemli bir göl...


 
2020 Ramsey planıyla koruma altına alınması bir tarafa, gelecekte Bursa'nın önemli su kaynaklarından birisi olarak elde kalacak önemli göllerden birisi Uluabat...

Yani, bütün bunlar, turizme kazandıralacak bu dört adaylı ilgili çalışmaları daha hassaslaştırıyor elbette ki...

Gelişigüzel bir yatırımın değil, Bursa'nın geleceğini öne çıkaran bir anlayışın Uluabat ve Uluabat içindeki adalarda hakim kılınmasını zorunlu hale getiriyor.

Bu hassasiyet çerçevesinde Uluabat içindeki bu dört adanın Bursa'ya kazandırılması bol alternatifli bir kent motivini iyice perçinleyecektir.

Hızlı adımlar atan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in Gölyazı Belediye Başkanı Ethem Şahin'e bu noktada destek vermesi gerekiyor.

Çünkü, Bursa'yı zenginleştirecek bu güzellikler atıl vaziyette orada daha uzun süre öylece kala kalmasın...



ZAMBAK TEPE'YE TAŞINABİLİR...


Gölyazı'yı güzelleştiren sadece Uluabat kıyısında gölle iç içe bir belde oluşu değil.Aynı zamanda muazzam bir tarihi var.Bu özelliği, İznik'ten başlayıp Ilıpınar'a uzanan oradan Gemlik Körfezi boyunca Kurşunlu, Mudanya, Tirilye ve oradan Issız Han'a ulaşan alternatif turizm hattının son halkasına dönüştürüyor Gölyazı'yı...

İçindeki eski evleri dar taş sokaklarıyla göz kamaştırıyor.

Bu bölümlerin turizme açılması demek, Belediye Başkanı Ethem Şahin'in deyimiyle Gölyazı'yı Bursa'nın dinlenme merkezlerinden biri haline getirebilir.Bu noktada Şahin'in önemli düşünceleri var.

Zambak Tepe'ye 250 konutluk bir projeyi gündemine almış.

Toplu Konut İdaresi'yle (TOKİ) bu projeyi hayata geçirebilirse eğer, Gölyazı'nın tarihi ada kısmını buraya taşımayı hedefliyor.Böylece tarihi adada açılacak alanları pansiyon ve kafetarya olarak turizme kazandırmayı düşünüyor.

Bütün bunlar, Gölyazı'yı gizlendiği yerden çıkarıp Bursa'yla daha güçlü buluşturacak gibi...

Kaynak:Olay Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder