25 Kasım 2011 Cuma

TOSTÇU NECMİ



Bir tost hayal edin içinde yok yok. 15 çeşit malzeme ile doldurulmuş, tabi fiyatı da uçuk tam 35 milyon lira. Nerede mi bu tostçu? İstanbul’da boğaz da falan değil, ister inanın ister inanmayın, Yıldırım’da.

İçkili bir akşam yemeğinin son bölümünde insanların uğrak yeri tost, sandaviç, kokoreç, işkembe çorbasının en iyi sunulduğu mekanlardır. Öyle ki çoğu salaş olan bu tür mekanların önünde her biri milyarlarca lira değerinde lüks otomobiller park eder içlerinden de çok lüks eğlence mekanlarından gelenler iner.
Bursa’da 15 yıldır tost satan ve "Tostçu Necmi" ismi ile tanınan Necmi Beri, sınır tanımayan hizmeti karşılığında 35 milyon liraya kadar varan fiyatlarıyla tost satışı yapıyor. Tost arabasının dükkanın içinde yer aldığı Kayıntı isimli tostçu da, müşteriler, pastırmalı, sucuklu, kaşarlı tostların yanı sıra, ballı, reçelli, kuru kahveli, çikolatalı hatta mesir macunlu tost çeşitlerini bile bulabiliyor.
Bir tost 35 milyon lira

İlk etapta, olmaz öyle şey denebilir belki! ama Yıldırım İlçesi’nde 15 yıldır faaliyet gösteren Kayıntı Tostçusu, diğer adıyla "Tostçu Nemci", 1.5 milyon liradan başlayarak 35 milyon liraya kadar varan fiyatlarla tost satışı yapıyor.

Menüye göre fiyat
Nemci Beri’nin, 35 milyon liraya sattığı tostların malzemesine gelince, belki de tostun içine konulduğunu ilk kez duyacağınız malzemeler kullanıyor. 1 milyon 500 bin liralık tostlar kaşar ya da sucuklu yapılıyor. 2 milyon 500 bin liradan satılan tostların içinde ise, kaşar-sucuk yada salam yeralıyor. Tostun fiyatı arttıkça, içindeki malzemelerin miktarı ve çeşidi de değişiyor.
Özellikle gecenin ilerleyen saatlerinde müşterilerin uzun kuyruklar oluşturduğu Necmi Beri’nin 17 milyon liralık tostlarının içinde, 250 gram pastırma, 300 gram kavurma, 150 gram sucuk ve tost ekmeğinin alabildiği kadar kaşar peynir bulunuyor.
35 milyon lira ödeyerek bir tek tost yemek isteyen damak zevki düşkünleri verdikleri paranın karşılığını fazlasıyla alıyorlar. Uzun bir bekleyişin ardından 35 milyon lira ağırlığında ki tostlarını yerken, belki de daha önce hiç duymadıkları leziz bir tat alıyorlar. Nemci usta 35 milyon liraya sattığı tostlarda, belki de akla bile zor gelebilecek ürünler kullanıyor.

İşte özel menü

35 milyon lirayı gözden çıkaran damak zevki düşkünleri, bu para karşılığında Bursa’da sadece Nemci ustanın elinden Pastırmalı, sucuklu, salamlı, kavurmalı, ton balıklı, muzlu-kaşarlı, elmalı-kaşarlı, ballı-reçelli, mesir macunlu-kaşarlı, kurukahveli-kaşarlı, sade çukolatalı tostları yiyebiliyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder